Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Привласнення 362 тис грн під час реконструкції парку в м. Конотоп – повідомлено про підозру директорові ТОВ та інженеру з технагляду

25.03.2024

За процесуального керівництва Конотопської окружної прокуратури повідомлено про підозру директорові Товариства з обмеженою відповідальністю за фактом привласнення бюджетних коштів шляхом складання та використання підроблених документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 358 КК України). Дії інженера з технічного нагляду кваліфіковано як службова недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у серпні 2021 року між зазначеним директором та Конотопською міською радою укладено договір щодо реконструкції парку культури і відпочинку в м. Конотоп. Достовірно знаючи, що роботи виконані неякісно та не в повному обсязі, директор ТОВ склав неправдиві акти виконаних робіт, які передав замовнику.

На підставі зазначених офіційних документів на рахунок товариства замовником оплачено 2,8 млн грн. Однак згідно висновку експертизи вартість фактично виконаних товариством робіт завищена на 362 тис. грн.

Разом із директором ТОВ відповідатиме також і підприємець, який здійснював технічний нагляд на об’єкті. Належним чином не перевіривши відповідність обсягів фактично виконаних робіт під час реконструкції, він підписав надані директором акти виконаних робіт.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Конотопського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 126