Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

40 тис грн хабаря за безперешкодне отримання сертифіката – на Сумщині затримано головного інспектора УДІАМ

25.03.2024

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури головному інспектору Управління Державної інспекції архітектури та містобудування в Сумській області повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

 За даними слідства, вказаний службовець вимагав від посадовців селищної ради 40 тис. грн за безперешкодне отримання сертифіката при прийнятті в експлуатацію після проведеного капітального ремонту водонапірної башти та артезіанської свердловини в одному з населених пунктів Шосткинського району.

20 березня 2024 року головний інспектор отримав 20 тис. грн авансу, після чого склав позитивний висновок, необхідний для отримання сертифіката. У п’ятницю, 22 березня 2024 року, після передачі решти від обумовленої суми головного інспектора було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під 212 тис. грн застави.

Протиправну діяльність підозрюваного припинено слідчими Слідчого управління ГУНП в Сумській області у взаємодії з Управлінням Служби безпеки в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 215