Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Незаконний поруб дерев майже на 2 млн грн – повідомлено про підозру двом співробітникам ДП «Охтирський лісгосп»

26.03.2024

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури 25 березня 2024 року повідомлено про підозру майстрові на лісозаготівельних роботах та головному інженерові Дочірнього підприємства «Охтирський лісгосп», які зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою організували незаконну порубку дерев майже на 2 млн грн (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 та ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, підозрювані, попри відсутність будь-яких дозвільних документів, наказали підлеглим у період з жовтня по листопад 2023 року здійснити порубку дерев у лісосмузі за межами с. Ямне Охтирського району Сумської області. На виконання злочинної вказівки було зрубано 117 дерев порід дуб та ясен.

У відповідності до висновку експертизи розмір шкоди, завданий навколишньому природньому середовищу в результаті незаконного порубу дерев, становить 1 млн 971 тис. грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 127