Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Заочно судитимуть колишнього жителя Сумщини, який воював на боці росіян

15.04.2024

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього жителя смт Краснопілля Сумського району за вчинення державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що 36-річний чоловік все своє життя проживав на Сумщині. Більш того, він брав участь в антитерористичній операції. Однак у 2019 році чоловік переїхав у м. Бєлгород. На початку повномасштабного вторгнення він перейшов на бік ворога та у подальшому був мобілізований до збройних сил рф. У вересні 2022 року під час виконання бойових завдань на стороні росіян чоловік потрапив у полон. Згодом його обміняли на українських захисників, відтак він повернувся в росію.

На даний час обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, його оголошено в розшук та надано дозвіл на проведення стосовно нього спеціального судового розгляду.

Досудове розслідування завершено слідчими Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, у взаємодії зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 111