Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Протягом дня ворог скидав авіабомби та з артилерії обстрілював прикордонні громади на Сумщині – є загиблий та поранені, серед яких діти

07.05.2024

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури та Сумської окружної прокуратури проводяться досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 та ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, протягом дня 6 травня 2024 року, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, окупанти скидали авіабомби та з артилерії обстрілювали прикордонні громади на Сумщині.

Зокрема, близько 14:30 год агресор завдав авіаційних ударів, за попередніми даними, трьома керованими бомбами по цивільній інфраструктурі Новослобідської громади Конотопського району. Унаслідок чого загинув 39-річний місцевий житель, пошкоджено приміщення місцевого підприємства.

Також протягом дня ворог скинув, за попередніми даними, 10 керованих авіаційних бомб на територію Білопільської громади Сумського району. Унаслідок атаки ворога пошкоджено 4 приватних домогосподарства, 6 багатоквартирних будинків, 6 транспортних засобів, приміщення місцевого підприємства, адміністративну будівлю та об’єкти критичної інфраструктури.

У Краснопільській громаді Сумського району під час артилерійського обстрілу поранення отримали двоє хлопчиків 15 та 13 років, а також 79-річний чоловік.

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів. Досудове розслідування здійснюється слідчими поліції та Управління Служби безпеки України в Сумській області.

кількість переглядів: 97