Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині судитимуть колишнього керівника підприємства, через протиправну діяльність якої державі завдано понад 3,3 млн грн збитків

11.01.2020

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно вже колишнього директора Державного підприємства, через самовільне захоплення земельних ділянок якої державі завдано понад 3,3 млн грн збитків (ч. 1 ст. 197-1 та ч. 2 ст. 364 КК України).

За версією слідства, підприємство займається репродукцією насіння сільськогосподарських культур і саджанців, використовуючи землі за межами населеного пункту на території Роменського району загальною площею 2552 га без будь-яких правовстановлюючих документів на право власності, користування чи оренди земельної ділянки. Вказаний факт підтверджено рішенням Верховного суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 5 серпня 2019 року. Через незаконні дії підприємства державі протягом 2018 року завдано понад 3,3 млн грн шкоди.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: обвинуваченій загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

кількість переглядів: 766