Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині оголошено підозру працівнику агролісгоспу, протиправними діями якого навколишньому середовищу спричинено 450 тис грн шкоди

28.01.2020

Роменською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру працівникові місцевого агролісгоспу, через зловживання службовим становищем якого навколишньому середовищу спричинено 450 тис грн шкоди (ч.1 ст. 246 та ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, вказаний працівник, будучи відповідальним за раціональне використання лісового фонду, в березні 2019 року незаконно надав дозвіл місцевому жителю на порубку 55 дерев на території однієї з селищних рад.

Досудове слідство триває, вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному та відсторонення його від займаної посади.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 761