Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині наркодилеру загрожує до 10 років позбавлення волі за збут наркотичних та психотропних речовин

29.01.2020

Конотопською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного конотопчанина, який систематично займався незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Встановлено, що чоловік, який вже був неодноразово судимий за злочини у сфері обігу заборонених речовин, у тому числі й за організацію притону, після звільнення з місць позбавлення волі продовжив займатись подібною протиправною діяльністю. Зокрема в листопаді 2019 року задокументовано факт продажу психотропної речовини «амфетамін» наркозалежній особі. Окрім того, із собою у наркодилера було іще 3 аналогічні згортки.

«Водночас під час обшуку за місцем проживання обвинуваченого виявлено та вилучено обладнання для виготовлення наркотиків, пакети із залишками особливо небезпечного наркотичного засобу «канабіс» та психотропної речовини «амфетамін. Як з’ясувалось, наркотики чоловік встиг викинути в каналізацію, доки в його помешкання заходили співробітники поліції. При цьому сам він через балкон переліз у сусідню квартиру і намагався втекти, однак був затриманий правоохоронцями», – розповіла прокурор Конотопської місцевої прокуратури Юлія Волосюк.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 307 за ч. 2 ст. 309 (незаконне придбання та зберігання наркотичної та психотропної речовини без мети збуту, а також їх збут) КК України. На вирок суду він чекає в СІЗО. За скоєне йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 764