Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині попереджено спробу незаконного переміщення через кордон 3 кг наркотичної речовини «канабіс»

10.02.2020

Прокуратурою Сумської області повідомлено про підозру 45-річному чоловікові, який намагався перемістити через кордон 3 кг наркотичної речовини.

У суботу, 8 лютого 2020 року, в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Бачівськ» прикордонники Сумського загону попередили спробу незаконного переміщення через кордон на територію Російської Федерації наркотичної речовини. Зокрема під час перевірки автомобіля марки «Nissan» з російською реєстрацією в особистих речах водія прикордонники виявили згортки з речовиною рослинного походження. У ході проведення невідкладних слідчих дій співробітниками Служби безпеки України в Сумській області із залученням відповідних фахівців встановлено, що виявлена речовина є наркотичним засобом «канабіс» вагою близько 3 кг.

Водій затриманий у порядку ст. 208 КПК України, прокуратура вже готує клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Дії затриманого кваліфіковано за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів у великих розмірах) КК України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 1122