Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 9 років та 6 місяців позбавлення волі засуджено чоловіка за вбивство співмешканки

24.02.2020

Краснопільським відділом Охтирської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення стосовно 51-річного жителя м. Білопілля, який позбавив життя свою співмешканку.

Нагадуємо, що 20 листопада 2019 року в с. Миропілля Краснопільського району в покинутому будинку під ліжком місцева жителька виявила труп. Як з’ясували медики, 69-річна потерпіла померла вже декілька місяців тому, при цьому на трупі виявлено тілесні ушкодження у вигляді численних переломів ребер та закритої тупої травми грудної клітини.

Вже через декілька годин правоохоронці встановили особу, причетну до цього злочину. Ним виявився співмешканець потерпілої. Ще 24 серпня 2019 року він разом зі співмешканкою в цьому будинку розпивали алкогольні напої. Коли цивільне подружжя вже було добряче напідпитку, між ними виникла сварка, під час якої чоловік наніс чисельні удари руками та ногами по тілу потерпілої. Після чого пішов спати. Коли прокинувся наступного ранку, виявив свою співмешканку без ознак життя, поклав труп під ліжко, накрив його ковдрою та одягом. Того ж дня чоловік поїхав у м. Білопілля, де його 21 листопада 2019 року виявили співробітники поліції.

«Обвинувачений у суді провину свою визнав, запевняв, що розкаюється. Однак суд, при винесенні вироку врахував зокрема той факт, що чоловік у 2012 році вже був засуджений до 7 років 6 місяців за умисне вбивство. Тоді він позбавив життя свого товариша. Цього разу за рішенням суду його визнано винним за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило загибель потерпілої) КК України та засуджено майже до максимальної міри покарання – 9 років 6 місяців позбавлення волі. На вирок суду чоловік чекав у СІЗО», – розповів начальник Краснопільського відділу Охтирської місцевої прокуратури Олександр Мамаєв.

кількість переглядів: 840