Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині до 4 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який скоїв смертельну ДТП з трьома загиблими

17.03.2020

Сумською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 36-річного жителя Роменського району, який скоїв смертельну ДТП з трьома загиблими.

Подія сталась 9 серпня 2019 року на автодорозі «Суми-Полтава». Обвинувачуваний рухався на автомобілі «MERCEDES-BENZ VITO» у напрямку м. Суми. У транспортному засобі перебував також і пасажир. Близько 18 год. 40 хв. неподалік від с. Верхня Сироватка Сумського району на нерегульованому перехресті нерівнозначних доріг обвинувачений при повороті ліворуч на другорядну дорогу не надав перевагу в русі зустрічному автомобілю «ЗАЗ-DAEWOO Ланос». Внаслідок зіткнення двох автомобілів троє пасажирів легковика, а саме 47-річний водій та 79-річний чоловік і його 70-річна дружина, загинули на місці. Пасажир мікроавтобуса отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Як розповів прокурор Сумського відділу Сумської місцевої прокуратури Андрій Кушнір, у суді водій пояснив, що відволікся від керування на причіп свого авто, тому допустив зіткнення. Він частково відшкодував матеріальні збитки потерпілим, сприяв слідству. При ухваленні рішення суд також врахував особу обвинуваченого, який має на вихованні малолітню дитину, та позицію потерпілих, які повідомили про відсутність до водія претензій морального та матеріального характеру.

За вироком Сумського районного суду 16 березня 2020 року обвинуваченого визнано винним за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель декількох осіб) КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на 3 роки.

кількість переглядів: 792