Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині судитимуть директора ТОВ за привласнення коштів під час будівництва водовідведення

26.03.2020

Білопільським відділом Конотопської місцевої прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом привласнення коштів під час будівництва водовідведення.

У ході слідства, проведеного Білопільським відділом поліції, встановлено, що протягом липня – грудня 2018 року під керівництвом вказаної особи виконано будівництво водовідведення між будинками в одному з населених пунктів Білопільського району. У подальшому на підставі недостовірних відомостей, зазначених в актах приймання виконаних робіт, на рахунок ТОВ переведено близько 1 млн грн.

Однак згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи, фактично виконані роботи не відповідають об’ємам, зазначеним в офіційних документах. Більш того, завищення вартості будівництва водовідведення складає понад 100 тис. грн, які керівником ТОВ були привласнені та використані у ході господарської діяльності.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 (привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (складання та видача завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 1 ст. 209 (вчинення фінансової операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння) КК України. Йому загрожує до 6 років позбавлення волі.

кількість переглядів: 777