Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині повідомлено про підозру трьом службовцям, дії чи бездіяльність яких призвели до розтрати майже пів мільйона грн

17.04.2020

Прокуратурою Сумської області 16 квітня 2020 року повідомлено про підозру трьом службовим особам, дії чи бездіяльність яких призвели до розтрати майже пів мільйона гривень бюджетних коштів.

За даними слідства, в серпні 2019 року між відділом освіти Миропільської сільської ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір на реконструкцію будинку культури в с. Велика Рибиця Краснопільського району. Наприкінці 2019 року, достовірно знаючи, що роботи по договору не виконані в повному обсязі, підприємець вніс неправдиві дані до офіційних документів. Складені акти виконаних робіт без перевірки об’єкта також підписали замовник та інженер з технічного нагляду. Відтак на рахунок підприємця перераховано 987 тис. грн. Однак відповідно до висновку судово-будівельних експертиз завищення вартості робіт складає 445 тис. грн.

Фізична особа-підприємець відповідатиме за заволодіння майже 500 тис грн шляхом внесення недостовірних даних до офіційних документів (4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Службовій особі відділу освіти Миропільської сільської ради інкриміновано службову недбалість (2 ст. 367 КК України). Дії інженера з технічного нагляду кваліфіковано як службове підроблення шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове слідство проведено слідчим управлінням ГУНП в Сумській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури. На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 915