Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині інспектора СІЗО засуджено до реальної міри покарання за корупційний злочин

22.04.2020

Прокуратурою Сумської області укладено угоду про визнання винуватості з молодшим інспектором Сумського слідчого ізолятора, який за неправомірну вигоду намагався передати ув’язненому заборонені предмети. Вироком суду зазначену угоду затверджено, обвинуваченому призначено покарання у виді обмеження волі на два роки з позбавленням права обіймати певні посади на два роки та зі штрафом у розмірі сімнадцять тисяч гривень (ч. 1 ст. 368 та ч. 2 ст. 307 КК України).

Нагадуємо, що за даними слідства, 22 жовтня 2019 року обвинувачений, спокусившись на 1500 грн неправомірної вигоди, заступаючи на службу, приніс на територію Державної установи «Сумський слідчий ізолятор» наркотичний засіб «канабіс», психотропну речовину «PVP», мобільний телефон із сім-карткою та заповнену спиртовмісною рідиною резинову грілку. Інспектор планував передати вказані заборонені предмети одному із ув’язнених, однак був затриманий правоохоронцями.

Досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні проведено слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, за матеріалами Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 905