Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 6 років позбавлення волі засуджено рецидивіста, який не лише обкрадав своїх рідних та знайомих, а й підпалив авто після спроби його викрадення

30.04.2020

Охтирською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 27-річного чоловіка, який скоїв низку крадіжок, а також підпалив авто після невдалої спроби його викрадення.

Мова йде про чоловіка, який з моменту свого повноліття більше часу проводить у місцях несвободи, ніж на волі. За цей час він вже був п’ять разів засуджений, переважно за крадіжки. Звільнившись з місць позбавлення волі в середині 2019 року, чоловік відразу поновив свою злочинну діяльність. Спочатку він обікрав колишній морг, забравши звідти цінні металеві вироби. Потім викрав у рідної сестри металевий котел. Після спілкування з друзями чоловік теж не повертався додому «з пустими руками». У одного він викрав мобільний телефон, а в іншої виніс із будинку побутову техніку.

Окрім того, обвинувачений у жовтні 2019 року намагався викрасти транспортний засіб. Однак чоловік зміг лише відкрити дверцята автівки, завести двигун йому так і не вдалось. Щоб приховати сліди проникнення в авто, обвинувачений підпалив водійське сидіння. Транспортний засіб згорів повністю.

За вироком Охтирського міськрайонного суду 29 квітня 2020 року обвинуваченого визнано винним за ч. 2 та 3 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно з проникненням до житла), ч. 2 ст. 15/ч. 2 ст. 289 (закінчений замах на незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення майна) КК України та засуджено до 6 років позбавлення волі. На вирок суду чоловік чекав у СІЗО.

кількість переглядів: 841