Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині судитимуть директора ТОВ, який організував діяльність нелегального нафтопереробного заводу

06.05.2020

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю, який організував діяльність нелегального нафтопереробного заводу (ч. 2 ст. 204 КК України).

За даними слідства, обвинувачений заснував підприємство, основним видом діяльності якого було виробництво продуктів нафтоперероблення. При цьому платником акцизного податку товариство зареєстровано не було. Відтак на територію заводу, який функціонував у Охтирському районі, завозилась вуглеводна сировина, яку переробляли на дизельне пальне. Незаконно виготовлене пальне реалізовувалось під виглядом іншої продукції, яка не відноситься до підакцизної групи товарів.

Наприкінці 2018 року діяльність заводу було припинено. Тоді під час слідчої дії виявлено та вилучено продукції загальним об’ємом понад 33 тонни. Відповідно до висновків експертів, надана на дослідження готова продукція є паливом та відповідно до податкового законодавства є підакцизним товаром.

Досудове слідство проведено слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 951