Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За клопотанням прокуратури відсторонено від займаної посади службовця міської ради, затриманого під час одержання хабара

07.05.2020

За клопотанням прокуратури Сумської області рішенням суду провідного спеціаліста одного з відділів Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради, якого затримали 4 травня 2020 року під час одержання неправомірної вигоди, відсторонено від займаної посади. Прокуратура наполягала на обранні йому запобіжного заходу у вигляді застави, однак суд застосував до підозрюваного особисте зобов’язання.

Нагадуємо, що вказаний службовець, за даними слідства, вимагав від співробітника гаражного кооперативу 10 тис грн за погодження і виготовлення дозвільних документів на вирубку насаджень на земельній ділянці в межах м. Суми. Безпосередньо під час одержання 7 тис 500 грн службовця затримано співробітниками Управління стратегічних розслідувань та Слідчого управління ГУ НП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди) КК України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 877