Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині судитимуть чоловіка, який замовив вбивство батька та сестри

28.05.2020

Прокуратурою Сумської області затверджено та 27 травня 2020 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно 29-річного чоловіка, який з корисливих мотивів організував замовне убивство свого батька та сестри (ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15/п.п.1, 6, 11 ч. 2 ст. 115 та ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, обвинувачений був ображений на батька, який повністю забезпечував 15-річну доньку від другого шлюбу, натомість його до своїх справ не залучав і фінансово не допомагав. Бажаючи одноосібно розпоряджатися прибутком від підприємницької діяльності батька, чоловік вирішив організувати вбивство. Щоб бути єдиним спадкоємцем, життя він планував позбавити не лише свого батька, а ще й зведену сестру. Скоїти вбивство обвинувачений запропонував своїй знайомій, яка перебувала у скрутному матеріальному становищі. Чоловік передав дівчині зброю, навчив її стріляти, а після виконаного завдання обіцяв передати 50 тис. грн.

Так, 10 липня 2019 року озброєна дівчина-кілер за вказівкою замовника декілька годин чекала своїх жертв у коридорі будівлі. Коли батько з донькою вийшли з офісу, дівчина, не вагаючись, двічі вистрілила в потерпілого та один раз поцілила в його доньку. Довести свої наміри до кінця нападниця не змогла, оскільки в пістолеті затисло гільзу. Потерпілий отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження, його донька відбулась легким пораненням.

Водночас до суду направлено клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру до 20-річної дівчини-кілера, оскільки, відповідно до висновку стаціонарної комплексної психолого-психіатричної експертизи, в період інкримінованих їй діянь за своїм психічним станом вона не могла усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Досудове слідство проведено СУ ГУНП в Сумській області.

кількість переглядів: 792