Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині затримано чоловіка, який у довірливих громадян обмінював фальшиві купюри на справжні

06.07.2020

Недригайлівським відділом Роменської місцевої прокуратури повідомлено про підозру 48-річному жителю Сумського району, який обмінював фальшиві грошові купюри на справжні.

Подія сталась у смт Терни Недригайлівського району в неділю, 5 липня 2020 року. Придбавши напередодні п’ять сувенірних купюр номіналом по одній тисячі гривень, підозрюваний приїхав на місцевий базар. Спочатку він підійшов до однієї продавчині з проханням розміняти тисячну купюру. Жінка погодилась, собі забрала підроблені гроші, натомість чоловікові віддала п’ять справжніх купюр номіналом по 200 грн. Не відмовила чоловікові в обміні й продавець меду. Однак вже через декілька хвилин жінка побачила, що купюра не справжня. У цей час зловмисник ще не встиг далеко відійти, відтак його затримали місцеві жителі та передали співробітникам поліції.

На даний час чоловік затриманий у порядку ст. 208 КПК України, його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) КК України. Прокурор та слідчий готують клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як з’ясувалось, затриманий вже був засуджений за шахрайство, більш того, його розшукують правоохоронці з іншої області за низку крадіжок.

кількість переглядів: 889