Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині повідомлено про підозру мешканцю Київської області, який намагався незаконно перевезти наркотичний засіб до Російської Федерації

14.08.2020

За процесуального керівництва прокуратури Сумської області 12 серпня 2020 року повідомлено про підозру мешканцю Київської області, який незаконно придбав, виробив, перевозив особливо небезпечний наркотичний засіб та намагався перемістити його через митний кордон до Російської Федерації з приховуванням від митного контролю (ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, у минулому році підозрюваний, перебуваючи в м. Одеса, на заміській території, виявив кущ дикоростучої рослини коноплі та усвідомлюючи, що вона є наркотичним засобом, з метою власного вживання зірвав частини цієї рослини, з яких у подальшому виготовив особливо небезпечний наркотичний засіб – смолу канабісу.

Пізніше підозрюваний вирішив поїхати до м. Москва Російської Федерації у власних справах, взявши із собою раніше придбану та виготовлену наркотичну речовину, яку приховав у пачку з цигарками та поклав до кишені свого одягу.

Приїхавши на автомобілі в якості пасажира до митного посту «Катеринівка» в напрямку виїзду з України до Російської Федерації у підозрюваного при поглибленому огляді його особистих речей, в кишені кофти, в яку він був одягнений, співробітниками правоохоронних органів виявлено пачку з цигарками марки «Ротманс», в якій знаходилась особливо небезпечна наркотична речовина.

кількість переглядів: 789