Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За розбійні напади на пенсіонерів та грабіж 25-річного молодика засуджено до 7 років позбавлення волі

16.09.2020

Роменською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 25-річного молодика, який декілька років тому скоїв тяжкі злочини і тривалий час переховувався від слідства.

Встановлено, що обвинувачений разом з двома спільниками у 2014 році, озброївшись битою, кастетом та пістолетом, у нічний час проникали в будинки самотніх пенсіонерів, били їх та вимагали віддати всі цінні речі. Побоюючись за своє життя, потерпілі вказували на схованки з грошима. Зловмисники забирали кошти та тікали з місця події. Від злочинних дій нападників постраждало чотири родини з Роменського та одна з Липоводолинського районів.

Водночас зібрано докази причетності обвинуваченого до пограбування випадкового перехожого. У потерпілого нападник відібрав мобільний телефон та навушники.

«За результатом слідства правоохоронці встановили особи всіх трьох нападників, двоє були затримані та у 2015 році засуджені до 7 років та 4 років позбавлення волі. Їх третій спільник встиг виїхати за межі країни, відтак був оголошений у міжнародний розшук» – розповів прокурор Роменської місцевої прокуратури Костянтин Яковенко.

Наприкінці 2018 року розшукуваного було доставлено в Україну. У суді він визнав свою провину в інкримінованих злочинах, запевняв, що розкаюється. За вироком суду обвинуваченого засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 3 ст. 187 та ч. 3 ст. 186 КК України).

кількість переглядів: 743