Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині припинено діяльність групи осіб, які налагодили канал поставки наркотичних речовин у колонію

18.09.2020

За результатом спецоперації під процесуальним керівництвом Сумської місцевої прокуратури викрито групу з трьох осіб, які налагодили канал поставки наркотичних речовин у виправну установу (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, відбуваючи покарання, один із ув’язнених організував у колонії своєрідний бізнес, зокрема реалізовував співкамерникам наркотичний засіб «канабіс». Наркотики він отримував від своїх товаришів, які перебували на волі. Домовляючись по телефону про місце та час, ділки приїздили під стіни колонії та перекидали на територію пакунок із забороненими речовинами. Задокументовано 4 епізоди незаконного переміщення в колонію наркотичних засобів.

У четвер, 17 вересня 2020 року, під час чергової спроби перекинути пакунок на територію установи двох осіб було затримано. При цьому чоловіки намагались втекти від правоохоронців на власному автомобілі, спричинивши ДТП. У затриманих вилучено близько 1 кг речовини, схожої на «канабіс». Водночас проведено обшуки в колонії, де в організатора наркоторгівлі виявлено та вилучено пакет із речовиною рослинного походження та телефон.

На даний час всі вилучені речовини направлені на експертне дослідження. Затриманим прокуратура погодила повідомлення про підозру, вирішується питання про обранням їм запобіжних заходів.

Діяльність групи припинено за матеріалами Управління стратегічних розслідувань Сумським відділом поліції при силовій підтримці спецпідрозділу КОРД, роти особливого призначення та патрульної поліції за сприяння оперативного підрозділу колонії.

кількість переглядів: 872