Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині викрито підприємця, який заволодів майже 150 тис грн під час установлення вуличного освітлення на сонячних батареях

05.10.2020

Сумською обласною прокуратурою повідомлено про підозру фізичній особі-підприємцю, який під час виконання будівельних робіт заволодів майже 150 тис грн

За даними слідства, між однією з сільських рад Краснопільського району та зазначеним підприємцем у 2018 році укладено договір на виконання робіт по об’єкту: «Вуличне освітлення на сонячних батареях». Після завершення робіт, достовірно знаючи, що вони не відповідають вимогам проєктно-кошторисної документації, підприємець у офіційних документах завищив вартість використаних матеріалів та об’єми фактично виконаних робіт.

На підставі складених та завірених актів виконаних робіт на рахунок підприємця було перераховано понад 738 тис грн. Однак відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної та електротехнічної експертизи завищення вартості будівельних робіт складає 148 тис грн.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, а також внесення до таких документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.

Протиправні дії підозрюваного викрито за матеріалами Управління стратегічних розслідувань Слідчим управлінням ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 699