Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Керівник Сумської обласної прокуратури Олексій Тубелець відвідав СІЗО

12.11.2020

Прокуратура Сумщини регулярно перевіряє вимоги додержання законів щодо умов та режиму утримання осіб в установах попереднього ув’язнення.

Сьогодні, 12 листопада 2020 року, керівник Сумської обласної прокуратури Олексій Тубелець відвідав Державну установу «Сумський слідчий ізолятор», де перевірив умови тримання в’язнів, а також звернув увагу на стан вжитих персоналом заходів щодо унеможливлення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Зокрема під час візиту очільник прокуратури області в супроводі керівництва установи здійснив обхід території, відвідав чергову частину, кімнату прийому посилок та передач, кімнату тривалих та короткострокових побачень, кімнати відпочинку та розігріву їжі, приймальне відділення, медичну частину, камери, в яких утримуються жінки, приміщення дисциплінарного ізолятора, камеру з поліпшеними умовами тримання, їдальню, відділення соціально-психологічної служби для засуджених, які залишені в СІЗО для господарчих робіт, лазне-пральний комбінат, виробничі майстерні та господарче подвір’я. Особливу увагу керівник прокуратури звернув на умови тримання двох неповнолітніх, які на даний час перебувають в установі.

Після обходу об’єктів установи Олексій Леонідович провів прийом з особистих питань засуджених та ув’язнених. До прокурора звернулось 6 осіб. Питання, порушені перед прокурором області, стосувалися ходу досудового слідства, кваліфікації злочинів, поновлення документів тощо. На всі питання в’язні отримали ґрунтовні відповіді.

кількість переглядів: 935