Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За клопотанням прокуратури взято під варту старшого дільничного офіцера поліції, який вимагав та одержав 15 тис грн хабаря

22.01.2021

За клопотанням Сумської обласної прокуратури рішенням суду 22 січня 2021 року старшому дільничному офіцеру поліції сектору превенції Ямпільського відділення поліції обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з альтернативою застави в розмірі 136 тис. 200 грн.

Нагадуємо, що правоохоронця затримали 20 січня 2021 року за підозрою у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, дільничний вимагав 15 тис. грн від місцевого жителя, стосовно якого отримав запит по лінії Інтерпол про встановлення його місцезнаходження. За вказану суму поліцейський обіцяв не повідомляти відому йому інформацію про місцеперебування розшукуваного.

На даний час вирішується питання про відсторонення підозрюваного від займаної посади.

Протиправну діяльність правоохоронця припинено спільно з Державним бюро розслідувань, розташованим у м. Полтава, та Сумським управлінням внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

 

кількість переглядів: 617