Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Прокуратура наполягає на триманні під вартою для підозрюваного в розбійному нападі на родину підприємця

25.01.2021

Сьогодні, 25 січня 2021 року, слідча суддя Зарічного районного суду м. Суми оголосила рішення, яким прокурору та слідчому в обранні підозрюваному в розбійному нападі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відмовлено, натомість клопотання адвоката підозрюваного про цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю задоволено.

В ухвалі суду вказано, що ризик переховування підозрюваного від органу досудового розслідування існує, проте не підтверджено фактами, що підозрюваний може впливати на потерпілих чи свідків. Страх потерпілого щодо можливого впливу на нього та його дружину пов’язаний виключно через характер та тяжкість подій, а лише тяжкість вчиненого злочину, складність справи та серйозність обвинувачень не можуть вважатися достатніми причинами для тримання під вартою – зазначено в ухвалі. Також суддя вважає, що слідчий безпідставно посилається на попередню судимість підозрюваного, оскільки вона вже погашена (підозрюваний відбував покарання за вимагання). Водночас підозрюваний має виключно позитивну характеристику. Прокуратура категорично не погоджується з рішенням суду і вже готує апеляційну скаргу.

Нагадуємо, що 24 жовтня 2020 року в м. Кролевець двоє чоловіків, погрожуючи господарю квартири та його дружині ножем і предметом, схожими на пістолет, вимагали гроші та цінності. Подружжя почало чинити опір, розпочалась сутичка, а потім і стрілянина. Один нападник втік, а іншого господар квартири затримав. 30 жовтня 2020 року в Харкові затримали втікача. На даний час він у СІЗО.

Дії обох підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 та ч. 2 ст. 353 КК України. За скоєне їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У потерпілого зламана щелепа, поранення голови гумовою кулею – загалом 42 рани, у потерпілої відкушений палець на руці та 27 ушкоджень.

кількість переглядів: 555