Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За клопотанням прокуратури обрано запобіжні заходи трьом підозрюваним у шахрайстві, крадіжках з приватного будинку та автівок

10.02.2021

За клопотанням Шосткинської місцевої прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 33-річному чоловікові, який викрадав цінні речі з транспортних засобів.

Мова йде про раніше 7 разів судимого жителя м. Шостка. За даними слідства, ніде не працюючий чоловік у нічний час розбивав у припаркованих на вулиці автівках скло, проникав усередину та викрадав всі цінні речі.

Разом з тим, за клопотанням прокуратури 32-річному шосткинцю, який обікрав приватний будинок, обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Дії обох підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 КК України, за скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Водночас 32-річному чоловікові, який за вже звичною схемою «ваш родич потрапив у біду» ошукував довірливих громадян, за рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Встановлено, що чоловік після телефонного дзвінка приходив до потерпілих додому та забирав кошти, які призначалися для врегулювання питання. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 190 КК України. Санкція статті передбачає штраф від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

кількість переглядів: 543