Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Начальник відділу Сумської обласної прокуратури зустрівся з Регіональним представником Уповноваженого ВРУ з прав людини

08.04.2021

Регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Дмитро Бойченко під час робочої зустрічі з начальником відділу нагляду за дотриманням законів при виконанні судових рішень у кримінальному провадженні, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації Сумської обласної прокуратури Леонідом Огороднійчуком презентував щорічну доповідь Уповноваженого про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина за 2020 рік.

Водночас друковані матеріали щорічної доповіді буде скеровано до Окружної прокуратури міста Суми, Конотопської, Охтирської, Роменської, Сумської та Шосткинської окружних прокуратур для вивчення та врахування в роботі.

Під час презентації йшлося про ключові моменти щорічної доповіді Уповноваженого, а також висвітлено основні випадки порушення прав і свобод людини і громадянина органами державної влади та місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності заходи, які виживалися Уповноваженим, з метою відновлення порушених прав.

Обговорювались також питання діяльності пенітенціарних установ Сумської області та порушення, виявлені під час моніторингових візитів Секретаріату Уповноваженого.

За результатами досягнуто домовленість про подальшу співпрацю в рамках укладеного Меморандуму між Уповноваженим Верховної Ради України Людмилою Денісовою та Генеральним прокурором Іриною Венедіктовою.

кількість переглядів: 636