Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Підозрюваному в одержанні хабаря повідомлено про підозру в завданні 2,6 млн грн збитків комунальному підприємству Сумської міської ради

21.04.2021

Керівник Сумської обласної прокуратури Олексій Тубелець 20 квітня 2021 року повідомив про підозру директору Комунального підприємства Сумської міської ради, службова недбалість якого завдала 2,6 млн грн збитків підприємству (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, директор вказаного підприємства, який також є депутатом Сумської міської ради VIII скликання, упродовж 2018-2020 років не забезпечив своєчасну сплату податків, а саме рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення. Таким чином, підприємство ухилилось від сплати 8,5 млн грн податку. Попри те, що підприємство визнало податковий борг та на даний час його добровільно сплачено до бюджету, на вказану суму було нараховано 2,6 млн грн штрафних санкцій та пені. Відтак, через неналежне виконання директором підприємства своїх службових обов’язків Комунальному підприємству завдано збитки на вищезазначену суму.

Цього ж дня вказаному обранцю також повідомлено про підозру за фактом отримання 30 тис. доларів США неправомірної вигоди за позитивне голосування щодо встановлення меж декількох земельних ділянок у м. Суми (ч. 4 ст. 368 КК України).

Протиправну діяльність особи викрито слідчим управлінням Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 807