Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Через зволікання та неналежну організацію роботи суду генеральний директор АТ «СМНВО» залишається без запобіжного заходу

10.06.2021

На 26 травня 2021 року в Сумському апеляційному суді було призначено до розгляду апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми, якою до генерального директора АТ «СМНВО» було застосовано запобіжний захід у вигляді 20 млн грн застави. Засідання не відбулось нібито через те, що суд першої інстанції вчасно не передав матеріали справи. Справу було призначено до розгляду на 10 червня 2021 року.

Однак цього разу засідання знову не відбулось нібито через те, що один із трьох суддів був зайнятий в іншому процесі, а саме здійснював апеляційний перегляд цивільної справи. Наступне засідання призначено на 23 червня 2021 року.

Відтак через зволікання та неналежну організацію роботи Сумського апеляційного суду рішення суду першої інстанції від 19 травня 2021 року до цього часу не набрало законної сили і підозрюваний залишається без запобіжного заходу.

Нагадуємо, що колишньому генеральному директорові підприємства повідомлено про підозру за фактом невиконання рішення суду та зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364-1 та ч. 3 ст. 382 КК України). За даними слідства, підозрюваний допустив незаконне відчуження за заниженою ціною на користь наближеної особи нежитлового приміщення готелю. При цьому з передбачених за укладеним договором коштів за готель в сумі 19,5 млн грн було виплачено лише 52 тис. грн в якості стягнення заборгованості з виплати заробітної плати одному працівнику товариства.

кількість переглядів: 716