Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Незаконне виділення землі зі збитками в 762 тис грн – на Сумщині повідомлено про підозру голові сільської ради

17.06.2021

Шосткинською окружною прокуратурою повідомлено про підозру на цей час вже колишньому голові сільської ради, який, зловживаючи владою, незаконно виділяв землю місцевим жителям (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, очільник села з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб у квітні 2020 року склав завідомо неправдиві офіційні документи, на підставі яких чотирьом особам було виділено близько 21 га землі сільськогосподарського призначення, розташованих на території Глухівського району. Такими протиправними діями голова сільської ради охоронюваним законом громадським інтересам спричинив тяжкі наслідки в сумі 762 тис. грн.

Більш того, стосовно вказаної особи до суду вже направлено обвинувальний акт за фактом незаконної передачі трьом громадянам 17 га землі зі збитками в розмірі 670 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 516