Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині викрито групу осіб за незаконний поруб лісонасаджень

18.06.2021

Під процесуальним керівництвом Сумської окружної прокуратури, слідчими та оперативними працівниками відділення поліції № 1         (м. Білопілля) Сумського районного управління поліції в Сумській області 18.06.2021 викрито протиправну діяльність групи осіб, які без жодних дозвільних документів здійснювали незаконний поруб лісових насаджень, заподіявши збитки державі на суму понад 300 тис грн.

За даними слідства, мешканець м. Білопілля організував незаконний бізнес із реалізації краденої деревини, розмістивши оголошення про продаж дров,  приймав замовлення, підшукував лісовий масив у віддалених частинах району, в яких здійснював незаконний поруб дерев цінних порід. До злочинної діяльності громадянин залучив інших місцевих мешканців для виконання роботи по порубці та завантажування деревини.

Організатора затримано в порядку ст. 208 КПК України, готується повідомлення про підозру за ст. 246 (незаконна порубка, перевезення, зберігання та збут лісу) КК України та буде вирішено питання про звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 576