Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Використання водних ресурсів зі збитками державі в 4,1 млн грн – на Сумщині повідомлення про підозру директорові комунального підприємства

01.07.2021

Конотопською окружною прокуратурою 30 червня 2021 року повідомлено про підозру на даний час вже колишньому директорові одного з комунальних підприємства Кролевецької міської ради, зловживання службовим становищем якої при використанні водних ресурсів спричинило збитки державі в розмірі майже 4,1 млн грн (ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 240 КК України).

За даними слідства, попри відсутність дозволу на спеціальне водокористування та користування надрами, підприємство близько двох років здійснювало забір підземних вод. Внаслідок самовільного використання водних ресурсів державі спричинено 4,1 млн грн збитків.

Протиправну діяльність керівниці підприємства викрито співробітниками сектору захисту інтересів суспільства і держави кримінальної поліції спільно зі слідчими відділу поліції № 1 (м. Кролевець) Конотопського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Водночас прокуратура звернулась до Господарського суду Сумської області з позовом про стягнення з Комунального підприємства вказаної суми на користь держави. 

кількість переглядів: 704