Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

У Сумах за порушення встановлених вимог пожежної безпеки затримано власника будівлі, в якій загинула жінка

05.11.2021

Окружна прокуратура міста Суми здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі жінки (ч. 2 ст. 270 КК України).

За даними слідства, у м. Суми по вул. Герцена близько 17.30 виникла масштабна пожежа у двоповерховій будівлі. Встановлено, що на першому поверсі прибудованого до будинку приміщення була сауна, на другому поверсі – кабінети для надання косметичних послуг. У одному з таких кабінетів другого поверху перебувала 30-річна жінка, яка за попередніми даними, загинула внаслідок отруєння чадним газом.

Наразі 72-річного власника домоволодіння затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється працівниками Сумського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 746