Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Сумська обласна прокуратура домоглась суворішого покарання для жорстокого вбивці, який намагався уникнути покарання за злочин

29.11.2021

За принципової позиції Сумської обласної прокуратури рішенням Сумського апеляційного суду 26 листопада 2021 року скасовано вирок суду першої інстанції, обвинуваченого визнано винним в умисному вбивстві товариша та засуджено до 12 років позбавлення волі (ч. 1 ст. 115 КК України).

Прокурори в суді довели, що 28 грудня 2018 року в смт Шалигине Глухівського району 51-річний чоловік прийшов у гості до свого товариша. Чоловіки влаштували застілля, під час якого між ними виник словесний конфлікт через малозначний привід. В якості останнього аргументу гість схопив зі столу ніж і вдарив господаря декілька разів у шию. Від отриманих поранень 60-річний потерпілий помер на місці.

Щоб уникнути покарання за скоєне, чоловік зателефонував до швидкої медичної допомоги і повідомив, що зайшов у гості до знайомого і виявив того мертвим. Однак вже через декілька годин під тиском беззаперечних доказів зізнався у скоєному. Згодом він декілька разів змінював свої покази. Попри те, що обвинувачений вину свою не визнав, у скоєному не розкаявся, суд першої інстанції призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Прокуратура не погодилась із таким рішенням суду і оскаржила його в апеляційній інстанції.

кількість переглядів: 540