Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині повідомлено про підозру колишньому директору одного з агролісгопів за незаконний поруб лісонасаджень на суму 710 тис грн.

17.12.2021

Під процесуальним керівництвом Охтирської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому директору одного з агролісгопів району, який, зловживаючи службовим становищем, організував незаконний поруб 153 дерев, заподіявши збитки державі на суму майже 710 тис грн.

За даними слідства, з метою одержання неправомірної вигоди для самого себе та для інших осіб, підозрюваний без передбаченого законом дозволу та лісорубного квитка організував незаконну порубку сироростучих дерев у захисних лісових насадженнях на території Чернеччинської сільської ради Охтирського району Сумської області. Згідно висновку експертизи розмір шкоди, заподіяної державним інтересам, становить 709 992 грн.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, перевезення, зберігання та збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі  Охтирського районного відділу поліції за матеріалами Охтирського МРВ УСБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 744