Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Взято під варту підозрюваного у вбивстві товариша, який намагався приховати злочин

05.01.2022

За клопотанням слідчого та прокурора Роменської окружної прокуратури рішенням суду 5 січня 2021 року 51-річному підозрюваному у вбивстві товариша та знищенні його майна обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Мова йде про подію, що сталась 31 грудня 2021 року. Того дня в с. Суховерхівка Конотопського району між господарем будинку та його гостем після спільного вживання алкогольних напоїв виникла словесна сварка, під час якої господар почав виганяти товариша з будинку. Обурившись такою поведінкою товариша, чоловік схопив металевий колун, який знаходився біля груби, та наніс ним потерпілому два удари по голові. Від отриманих травм 68-річний господар будинку помер.

За попередніми даними, чоловік поклав тіло на заднє сидіння авто, що належало загиблому, і лише 3 січня 2022 року вивіз його в м. Ромни, де підпалив на околиці міста. Співробітники поліції оперативно встановили обставини події та затримали підозрюваного.

Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення чужого майна, вчиненому шляхом підпалу) КК України. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

кількість переглядів: 601