Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині припинено діяльність групи осіб, які налагодили масштабне розкрадання сировини із магістральних трубопроводів

20.01.2022

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження припинено діяльність злочинного угрупування, яке налагодило масштабне розкрадання вуглеводнів (ч. 3 ст. 185 КК України).

За даними слідства, фігуранти кримінального провадження на території Роменщини з магістральних конденсатопроводів та нафтопроводів відкачували сировину. Викрадені вуглеводні зловмисники доставляли на нафтопереробні заводи з подальшою їх переробкою в товари підакцизної групи та реалізацією в тіньовий сектор економіки.

У середу, 19 січня 2022 року, правоохоронці провели 13 обшуків за місцями проживання фігурантів провадження а також у нафтогазодобувному управлінні. Під час обшуків виявлено та вилучено близько 3450 л нафтовмісної рідини, ємності для її зберігання різного об’єму (54 каністри, 14 єврокубів по 1000 л), насоси, шланги, помпи, транспортні засоби, за допомогою яких перевозилися викрадені нафтопродукти, жорсткі диски, флешнакопичувачі, пошкоджені пломби тощо. 

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності.

Діяльність групи припинено співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно з Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 464