Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За підозрою у вимаганні 30 тис грн затримано посадовця Управління Укртрансбезпеки у Сумській області

31.01.2022

  За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження задокументовано факт вимагання та одержання старшим державним інспектором відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті Управління Укртрансбезпеки у Сумській області неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

    За даними слідства, старший державний інспектор вимагав 30 тисяч гривень у перевізника за не притягнення до адміністративної відповідальності та не створення штучних перешкод під час здійснення вантажних перевезень по Сумській області. Правоохоронці затримали посадовця в порядку ст. 208 КПК України у п’ятницю, 28 січня 2022 року, під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 15 тисяч гривень. Затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

    Протиправну діяльність особи викрито слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, під процесуальним керівництвом прокуратури.

    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 607