Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 10 років позбавлення волі загрожує водію, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв смертельну ДТП

02.02.2022

Окружною прокуратурою міста Суми затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 29-річного чоловіка, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв смертельну ДТП.

Мова йде про трагедію, що сталась 6 листопада 2021 року близько 21 години в селі Нижнє Піщане. Рухаючись по вулиці Центральній, водій автомобіля ГАЗ-53 на заокругленій ділянці дороги не впорався з керуванням та виїхав на узбіччя, внаслідок чого сталося перекидання авто. У результаті ДТП загинув 19-річний пасажир, який перебував у кузові автомобіля. Постраждало ще двоє пасажирів 14-ти та 15-років, старший отримав тяжкі тілесні ушкодження. Відповідно до висновку медиків, водій перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) КК України. За скоєне йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування проведено слідчими Сумського районного управління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 686