Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

За порушення вимог пожежної безпеки, що призвели до загибелі 30-річної жінки, судитимуть сумчанина

09.02.2022

  Окружною прокуратурою міста Суми затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 72-річного чоловіка, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки яким призвели до загибелі жінки (ч. 2 ст. 270 КК України).

    За даними слідства, в м. Суми по вул. Герцена 4 листопада 2021 року близько 17.30 виникла масштабна пожежа у двоповерховій будівлі. Встановлено, що на першому поверсі прибудованого до будинку приміщення була сауна, на другому поверсі – кабінети для надання косметичних послуг. У одному з таких кабінетів другого поверху перебувала 30-річна жінка, яка загинула внаслідок отруєння чадним газом. Саме порушення власником домоволодіння встановлених законодавством вимог пожежної безпеки призвели до загоряння будівлі та загибелі людини. На даний час вже відбулось підготовче засідання, справу призначено до розгляду по суті.

    Досудове розслідування проведено слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

    Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 762