Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Організація незаконного переправлення осіб з України в РФ – на Сумщині трьом особам повідомлено про підозру

09.05.2022

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури трьом чоловікам 6 травня 2022 року повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані, діючи за попередньою змовою, за грошову винагороду в розмірі близько 500 доларів США за одну особу організували переправлення трьох жителів Харківської області в обхід встановлених пунктів пропуску з території України на територію російської федерації. Зокрема, 4 травня 2022 бажаючих перейти в сусідню державу привезли в Охтирський район, після чого супроводжували їх в пішому порядку до кордону. Переправитись до росії чоловікам не вдалось, оскільки їх та супроводжуючих осіб затримали прикордонники.

На даний час підозрювані затримані в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Злочинну діяльність осіб викрито працівниками Сумського прикордонного загону, Управління Служби безпеки України в Сумській області, досудове розслідування проводиться слідчим відділом Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

кількість переглядів: 523