Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Забезпечував військових РФ продуктами харчування та транспортом – на Сумщині судитимуть священнослужителя

01.08.2022

Конотопською окружною прокуратурою затверджено та 29 липня 2022 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно настоятеля церкви в Конотопському районі, який передавав матеріальні ресурси збройним формуванням держави-агресора, а також визнає правомірною збройну агресію російської федерації проти України (ч. 4 ст. 111-1 та ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, священнослужитель під час окупації Конотопського району збирав з прихожан продукти харчування, які передавав представникам збройних формувань країни-агресора. Більш того, він надав російським військовим у користування власний автомобіль для переміщення територією села.

Разом з тим, священнослужитель у приватних повідомленнях та під час особистого спілкування з односельцями, у тому числі в будівлі храму, заперечував факт того, що збройні сили російської федерації здійснюють обстріли цивільної інфраструктури на території України. При цьому чоловік ідеалізував окупантів.

Досудове розслідування завершено слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції України в Сумській області за матеріалами та оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та Сумського прикордонного загону під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

кількість переглядів: 816