Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Охтирщині перед судом постане чоловік за виправдовування агресії рф проти України

16.09.2022

 

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 51 – річного місцевого мешканця за фактом заперечення збройної агресії російської федерації проти України.

Встановлено, що у травні обвинувачений, перебуваючи на тимчасовому підробітку в одному із сіл Охтирського району, у присутності свідків виправдовував збройну агресію російської федерації проти України, пояснюючи, що на територію України російські війська не нападали та по українським містам не стріляли.

А крім того, у червні 2022 року зловмисник ставив під сумнів факт здійснення обстрілів території України військами рф та виправдовував дії російських військових, вказуючи, що рф воює з «нацистами» України та з міжнародною міжурядовою організацією – НАТО.

Продовжуючи доводити свою думку, обвинувачений на початку липня 2022 року запевняв, що російські війська звільнять Україну та на території України буде одна валюта, а саме «руський рубль», водночас національної валюти «гривні» не буде.

Відповідно до ч. 1  ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України - зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

кількість переглядів: 637