Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

До 14 років позбавлення волі засуджено мешканця Сумського району за вбивство сусіда на ґрунті ревнощів

20.09.2022

Сумською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення та  доведено вину 62-річного чоловіка у навмисному вбивстві сусіда на ґрунті ревнощів до співмешканки. Обвинуваченого засуджено за сукупністю вироків      19 вересня 2022 року до 14 років позбавлення волі (ч. 1 ст. 115, ст. 71 КК України).

Встановлено, що обвинувачений прийшов до будинку сусіда, щоб забрати додому свою співмешканку, яка в цей час спала, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Схопивши жінку за волосся, наносячи їй ударів  руками та ногами по обличчю, обвинувачений отримав справедливі зауваження від сусіда на свою протиправну поведінку.  

На ґрунті ревнощів виник словесний конфлікт, в ході якого обвинувачений з потерпілим перемістилися до приміщення кухні, де потерпілий і отримав смертельного удару ножем у грудну клітину від розлюченого сусіда.

При визначенні міри покарання суд врахував і вкрай негативну характеристику обвинуваченого, який вів аморальний спосіб життя, провокував низку сварок з сусідами, про що свідчили багаточисельні скарги, постійно провокував людей на бійки, неодноразово завдавав тілесні ушкодження своїй співмешканці, демонстрував неповагу до жителів селища.

 Досудове розслідування проведено слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 672