Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На Сумщині судитимуть директора, який поцупив бюджетні кошти на суму понад 325 000  гривень, призначених для ремонту школи

22.09.2022

За процесуального керівництва Сумської обласної  прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства, який замість належного виконання ремонтно – будівельних робіт у загальноосвітній школі Сумського району, підробив документи, привласнив грошові кошти  місцевого бюджету Сумського району на суму понад 325 000 гривень, а у подальшому їх ще й легалізував ( ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що 39-річний директор товариства з обмеженою відповідальністю, що надає послуги з будівництва, уклав договір на виконання робіт у закладі освіти Сумського району.

Водночас, фактично завищуючи реальний обсяг виконаних робіт, директор відобразив у складених документах неправдиві відомості про їх перелік, обсяг, використані матеріали, підписав відповідні акти та отримав з місцевого бюджету понад 325 тис. грн., які шляхом здійснення фінансових операцій використав у господарській діяльності, таким чином легалізувавши кошти, одержані злочинним шляхом.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 712