Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

На виконання завдання куратора з РФ збирав дані щодо місць дислокації підрозділів ЗСУ – судитимуть жителя Шостки

26.10.2022

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Шостка за фактом вчинення державної зради за попередньою змовою з групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28/ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, обвинувачений та його знайомий були залучені представником збройних сил російської федерації до конфіденційного співробітництва з метою отримання розвідувальних даних. Виконуючи вказівки куратора, чоловіки відправляли йому за допомогою одного з месенджерів фото та відео місць дислокації військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, кількості їх особового складу, місць дислокації, а також кількості їх військової техніки та її переміщення на території м. Шостка та Шосткинського району Сумської області.

25 жовтня 2022 року справу призначено до розгляду по суті, обвинуваченому продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Стосовно спільника обвинуваченого та куратора з російської федерації триває слідство.

Досудове розслідування стосовно обвинуваченого завершено слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 614