Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Обрано запобіжні заходи двом жителям Шосткинського району, які збирали дані для спецслужб РФ

10.11.2022

За клопотанням слідчого та прокурора Сумської обласної прокуратури рішенням суду двом підозрюваним, які збирали дані для спецслужб російської федерації, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу на 60 діб.

Нагадуємо, що представник спецслужби російської федерації завербував 42-річного чоловіка, який на виконання завдань куратора збирав інформацію щодо місць дислокації та переміщення українських військових на території Шосткинського району Сумської області.

Більш того дані про позиції підрозділів ССО та місця проживання особового складу чоловік отримував і від свого знайомого, після чого надсилав їх російському куратору на один із месенджерів. У подальшому отримані координати окупанти використовували для обстрілів.

Чоловіка, завербованого спецслужбами російської федерації, затримали в лісосмузі під час вилучення автоматичної зброї та вибухівки зі схрону. За попередніми даними, він планував вчинити ряд тяжких злочинів щодо військовослужбовців Збройних Сил України. Йому повідомлено про підозру в держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Його знайомого затримали за місцем проживання. Він відповідатиме за поширення інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

кількість переглядів: 783