Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Прокуратура домоглась суворішого покарання для рецидивіста, який скоїв розбійний напад на неповнолітніх

25.11.2022

За принципової позиції Шосткинської окружної прокуратури рішенням Харківського апеляційного суду 49-річного чоловіка, який скоїв розбійний напад на неповнолітніх, засуджено до 9 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що подія сталась 15 червня 2017 року в с. Ображіївка Шосткинського району. Обвинувачений, проходячи повз покинутий дитячий табір, побачив двох неповнолітніх хлопців, які фотографували стару будівлю. Підійшовши до дітей, чоловік дістав пістолет та почав їм погрожувати. Спочатку в наляканих хлопчиків чоловік забрав всі цінні речі, а потім, приставивши зброю до скроні, змусив їх лягти на землю. Шнурками з кросівок дітей чоловік позв’язував їм руки, після чого під дулом пістолета відвів до бетонного паркану, де декілька разів ударив кожного з них. Обвинувачений наказав дітям сидіти біля паркану, а сам пішов у невідомому напрямку. Лише через певний час дітям вдалось розв’язати руки та повернутись до батьків, які повідомили про злочин у поліцію.

У суді обвинувачений вину свою заперечував. Запевняв, що того дня він побачив дітей, які вживали спиртне, а потім напали на нього. У підлітків були палки та ніж, тому він дістав пістолет. Наносив удари дітям з виховною метою. Чітко пояснити, як опинились у нього вдома речі потерпілих чоловік не зміг.

За вироком суду першої та апеляційної інстанцій обвинуваченого, який вже був 4 рази судимий, у тому числі й за розбій, засуджено до 7 років позбавлення волі. Прокуратура оскаржила це рішення до Касаційного кримінального суду. Рішенням Верховного суду ухвалу апеляційного суду було скасовано і призначено новий розгляд у суді апеляційної інстанції. У свою чергу апеляційний суд 21 листопада 2022 року погодився з доводами прокурора, визнав обвинуваченого винним у розбійному нападі та засудив до 9 років позбавлення волі (ч. 2 ст. 187 КК України).

 

кількість переглядів: 692