Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Обрано запобіжні заходи двом особам, які ошукували людей по всій Україні, продаючи неіснуючі генератори

29.11.2022

За клопотанням слідчого та прокурора Сумської обласної прокуратури рішенням суду 24-річному молодику та його 18-річній спільниці, які ошукували людей по всій Україні, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. При цьому суд визначив молодику 390 тис. грн застави, його спільниці – 104 тис. грн.

Нагадуємо, що підозрювані створювали фіктивні оголошення про продаж товарів, що наразі користуються попитом – генератори, котли тощо. З бажаючих придбати товар отримували аванс чи повну вартість, після чого на повідомлення не відповідали. За три місяці підозрювані встигли ошукати 6 осіб на 34 тис. грн. Однак досудове розслідування триває, встановлюється причетність іще 3 осіб до злочинної схеми, також перевіряється точна кількість потерпілих. За попередніми даними, підозрювані встигли ошукати щонайменше 30 осіб.

Їх дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) КК України. За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Діяльність осіб припинено співробітниками управління карного розшуку спільно з працівниками відділу кримінального аналізу та слідчими слідчого управління ГУНП в Сумській області, під процесуальним керівництвом прокуратури, за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД.

 

кількість переглядів: 579